Echipamente

In functie te tipul si locatia evenimentului, echipamentele utilizate variaza.

Transmisia evenimentelor se face prin hardware si software dedicat, testat ca si configuratie si fiabilitate in zeci de evenimente si sute de ore de transmisii live.

In cadrul oricarul eveniment semnalul video sau audio poate fi preluat in functie de specificatiile clientului dintr-un mixer audio sau video oficial.

 

Pentru filmare utilizam camere HD cu inregistrare digitala pe card-uri compact flash sau SD astfel incat orice transmisie este disponbila ulterior gratuit si ca filmare HD intr-un timp foarte scurt.

Conexiunea dintre camera si sistemul local de transmisie se face in format digital, HDMI sau composite, astfel incat achizitia semnalului video se face la cea mai buna calitate, fara interferente si pierderi tipice semnalului analogic. Spectatorii transmisiunii beneficiaza de un semnal video 100% digital.

Transmisia semnalului (streamului) catre datacenterul nostru se poate face prin conexiunea Internet disponbila in locatie sau prin conexiunile noastre wireless, fara nici un cost suplimentar. In functie de locatie si conexiunea de Internet disponibila transmisia se poate face la o calitate(bitrate) de pana la 2mbps, calitate similara transmisiilor profesionale TV. Calitatea uzuala a unei transmisii este de 650-1000kbps.

Pentru preluarea sunetului, in functie de tipul evenimentului ne putem baza echipamentele noastre sau putem prelua sunetul oficial din mixerul locatiei, daca exista unul. Detinem un mixer propriu pregatit pentru orice transmisie astfel incat incompatibilitatile sunt imposibile sa apara. Sunetul este transmis stereo, la o calitate medie de 96-128kbps.

Spectatorii evenimentului dumneavoastra vor accesa semnalul video preluat si retransmis de unul din serverele noastre. Acestea sunt disponibile 24/24 si pot suporta sute de conexiuni (spectatori) concomitenti fara probleme. Fiecare transmisie este preluata de minim 2 servere, astfel incat transmisia va fi disponibila 100% fara nici un incident. Totodata avem acces la un inventar foarte vast de hardware si putem oricand pregati oricate servere sunt necesare, daca estimam un trafic foarte mare pe o anumita transmisie.

Conexiunile noastre la Internet pot asigura sustinerea a mii de spectatori concomitenti, atat de pe teritoriul Romaniei cat si din afara tarii. Portofoliul nostru de servicii in domeniul IT este foarte vast, compania ce asigura streamingul facand parte dintr-un grup ce ofera servicii de telecomunicatii complete: acces Internet, servicii datacenter, samd. Internetul este specialitatea noastra iar in domeniul transmisiilor online suntem cei mai experimentati si aviati. Totodata, daca un eveniment se estimeaza a avea un numar foarte mare de spectatori putem oricand suplimenta conexiunile la Internet sau integra un sistem dedicat de distributie geografica a traficului aferent transmisiei.